/, Tippek, trükkök/5 tipp, hogy a gyerek hajmosás sírás és könnycseppmentes legyen

5 tipp, hogy a gyerek hajmosás sírás és könnycseppmentes legyen

2018-10-24T07:38:51+00:002018.08.06|Kategória: Tanácsok, Tippek, trükkök|Cimkék: , , |
Sok gyerek visítva kapálózik, ha hajmosásról van szó, mi is jártunk már így, de mára ez szerencsére megváltozott. A gyerek hajmosás nem olyan egyszerű, de még sem lehetetlen küldetés. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 házi praktikát, ami megkönnyítheti az esti rituálét.

Tippek a könnymentes hajmosáshoz

 • Kis törölköző a szemre
  Miközben fürdetjük a gyereket, egy kis törölközőt a szeme elé teszünk (ez lehet állatmintás vagy színes). Mielőtt a szeme elé tennénk, vezessük fel egy kis bújócskával, így a törölközőt könnyebb odatenni a szeméhez!

Infó: A törölköző felszívja a víz nagyobb részét így megkönnyíti a hajmosást.
 • Hajmosás játékbabával
  Adjunk neki egy hajas babát, amit magával vihet a kádba, és engedjük meg, hogy megmossa a baba haját, közben mondjuk neki, hogy utánozzon minket.
  Például:
  “Apa mossa Lili haját,
  Lili mossa baba haját.”
Fontos: A mondókát saját gyerekünk nevével helyettesítsük.
 • Mesével egybekötött hajmosás
  Találjunk ki egy mesét, aminek a főszereplője a gyerekünk. Miközben mesélünk, engedjük, hogy a gyerek is meséljen, közben okosan belefűzzük a hajmosást. Például miközben csöppentjük a sampont a buksijára ezt mondhatjuk neki:
  Hercegnő vagy herceg (lány vagy fiú gyerek): a varázseső kiszabadítja a gyereket a gonosz koszos büdi fogságából, és a falu tiszta, illatos lesz.”
Ötlet: A mesékebe akár éppen olyan mesehősöket is beleszőhetünk, aki éppen gyermekünk aktuális kedvence. pl. Anna vagy Elza (Jégvarázs), Villám Mcqueen (Verdák).
 • Közös vicces hab party hajmosással
  A közös fürdéseket nagyon szeretik a gyerekek, főleg ha habból vicces hajat, szakállt, vagy akár ruhát csinálunk! Jól habosítsuk fel a fürdővizet, kicsit több tusfürdőt, sampont használjunk a szokásosnál. Amelyik apuka bajuszt, szakállt visel, érdemes hasonlót készíteni, mert a gyerekek szeretnek ránk hasonlítani. A lemosásnál zuhanyt használunk, és egymás haját mossuk le, így mindenki kiveszi a részét a játékban!

Csúcshajak
Fontos: mikor lemossuk a zuhannyal hajáról a sampont, mindenképp mondjuk neki, hogy döntse hátra a kis fejét, így elkerüljük, hogy sampon kerüljön a szemébe.

Pici babáknál az alábbi gyűjteményt sajnos nem tudjuk alkalmazni, viszont sokat segíthet, ha megpróbáljuk a víz hőfokát megváltoztatni, mert lehet neki túl hideg vagy meleg. Esetleg vicces hangokat is kiadhatunk, rappelhetünk, vagy esetleg beatbox-ot (szájdobolás) is alkalmazhatunk, amivel leköthetjük a gyerek figyelmét!

Jó hajmosást Mindenkinek!

Szerző:

Faterok.hu alapítója, 3 kislány édesapja.
Weboldalunkon sütiket használunk. Bővebb információért és az adatvédelmi tájékoztatónk megtekintéséhez kattints ide. Elfogadom